Referentie: APN001

Datum: 7 December 2015

Nijmegen, 7 December 2015 - Na de succesvolle overname van de RF Power-divisie van NXP Semiconductors door Jianguang Asset Management Co. Ltd, start Ampleon de wereldwijde bedrijfsactiviteiten op dit gebied. Dit heeft het nieuwgevormde bedrijf vandaag bekendgemaakt. Ampleon is met onmiddellijke ingang verantwoordelijk voor de gehele RF Power-divisie, inclusief de wereldwijde sales en ondersteunende activiteiten van de volledige portfolio van LDMOS en GaN HF-vermogensproducten. Ampleon, met hoofdkantoor in Nijmegen, heeft 1.250 medewerkers in wereldwijd zestien ontwikkel-, verkoop- en productiefaciliteiten. Het recent opgerichte bedrijf stoelt op meer dan 50 jaar ervaring in productinnovatie en engineering knowhow.

CEO Reinier Beltman licht toe: “Met een unieke focus op hoogfrequente vermogenstechnologie [RF Power] en innovatie zijn we zeer goed gepositioneerd om te voldoen aan de groeiende marktvraag naar energie-, kosten- en ruimtebesparende RF Power oplossingen. Niet alleen in onze belangrijkste bestaande markten, zoals draadloze infrastructuur voor mobiele telefonie, televisie en radio, industriële, wetenschappelijke en medische toepassingen, luchtvaart en defensie, maar ook in nieuwe markten, zoals ovens en magnetrons en plasmaverlichting. Gedreven door dergelijke nieuwe ontwikkelingen, zullen deze toepassingen ons stimuleren om nieuwe samenwerkingsverbanden te starten en nieuwe producten te introduceren. We willen hierbij nauw samenwerken met klanten om hen te helpen RF Power technologie in hun ontwerpen te implementeren.”

Met een duidelijke focus om in nauwe samenwerking met klanten de enorme mogelijkheden van data- en energie-overdracht met RF Power te benutten, wil Ampleon meer investeren in R&D activiteiten.

Ampleon is een van de oprichters van de RF-Energy Alliance (http://rfenergy.org). De leden van deze alliantie delen de visie van het bouwen van een snel groeiende en innovatieve marktplaats en ecosysteem rond het gebruik van RF Power technologie als een zeer efficiënte en goede regelbare bron van warmte en vermogen.

+++Ends

Noot aan de redactie: Als u naar aanleiding van dit persbericht een afspraak wilt maken met Ampleon, neem dan contact op met Robert Huntley, Publitek, tel. +44 7967 765 798 of Email: robert.huntley@publitek.com

Voor meer informatie en vragen van lezers:
Susanne Schorn, 

Director Corporate Communications

Ampleon, Halfgeleiderweg 8, 6534 AV Nijmegen Tel: +31 6 8363 1059,

E-mail: susanne.schorn@ampleon.com,

www.ampleon.com

Voor meer informatie, tekst en beeldmateriaal of om verdere mogelijkheden voor een artikel te bespreken:
Robert Huntley,

Director Publitek Limited,

Tel: +44 1225 470000,

Email: robert.huntley@publitek.com,

www.publitek.com

Over Ampleon:

Ampleon is in 2015 opgericht op het fundament van meer dan 50 jaar leiderschap op het gebied van RF Power halfgeleiders. Als recente spin-off van NXP Semiconductors is het bedrijf optimaal toegerust om het volledige potentieel van data- en energieoverdracht met RF Power te benutten. Ampleon heeft wereldwijd meer dan 1.250 werknemers in dienst, die zich toeleggen op het creëren van optimale waarde voor klanten. Het innovatieve, samenhangende portfolio biedt producten en oplossingen voor een breed scala aan toepassingen, zoals draadloze infrastructuur voor mobiele telefonie, radio/tv zenders, radar, ovens, verlichting, industriële lasers en medische instrumenten. Voor meer informatie over de toonaangevende wereldwijde partner in RF Power, bezoek onze website: www.ampleon.com